© BFM

Drie gewonden bij zwaar ongeval op Boomsesteenweg in Wilrijk

Wilrijk -

Bij een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Boomsesteenweg met de R11 in Wilrijk zijn dinsdag drie mensen ernstig gewond geraakt. De politie gaat ervan uit dat er iemand door het rood is gereden.

Een bestelwagen met daarin twee mannen reed op de R11 richting Hoboken. Bij het oversteken van het kruispunt dook plots een stationwagon op die op de Boomsesteenweg richting Jan Van Rijswijcklaan reed. De bestuurder van de bestelwagen kon een aanrijding niet meer vermijden en reed in de flank van de stationwagon.

Die laatste werd weggeslingerd en kwam tegen een verkeerslicht terecht. De brandweer moest ter plaatse komen om de twee inzittenden te bevrijden. Zowel de man (69) als de vrouw (68) raakten ernstig gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is er ernstig aan toe.

Ook de bestuurder van de bestelwagen raakte gewond. De brandweer bleef ter plaatse om de baan proper te maken. Het incident zorgde voor lokale verkeershinder, maar het kruispunt bleef wel altijd open.

De politie gaat ervan uit dat één van de twee partijen door het rood is gereden, maar doet geen uitspraken over wie dat was. “Dat zal nog moeten blijken”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns.

(dvd)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio