©  Stijn Van de Sande

Twee weken eenrichtingsverkeer op Leuvensesteenweg door werken aan nutsleidingen

Mechelen -

De Leuvensesteenweg in Mechelen wordt tijdens de laatste twee weken van augustus tijdelijk een eenrichtingsstraat. Die ingreep is nodig voor de werkzaamheden aan de Tangent, die deel uitmaken van het stationsproject. Alleen verkeer dat de stad uitrijdt, kan nog over de Leuvensesteenweg rijden. Door de werken aan de Colomabrug moet het verkeer in de andere richting een omleiding via Hofstade volgen.

Aan het kruispunt van de Leuvensesteenweg en de nieuwe Tangent wordt al een hele tijd volop gewerkt. Zo wordt het niveau van het wegdek tussen de spoorwegbruggen en de Wagonstraat verlaagd, waardoor rioleringswerken en grondige aanpassingen aan de nutsleidingen noodzakelijk zijn. Tijdens die werken is het onmogelijk voor gemotoriseerd verkeer om in twee richtingen te blijven rijden. De Leuvensesteenweg wordt een eenrichtingsstraat. Daardoor is er tussen 17 en 31 augustus alleen staduitwaarts autoverkeer mogelijk.  

“We hebben daar met het Team Minder Hinder bewust voor gekozen”, vertelt Rudy Van Camp van Mechelen In Beweging. “Door verkeer staduitwaarts wel toe te laten, worden de Mechelse hulpdiensten het minst gehinderd. Verkeer dat de stad wil binnenrijden, moet een omleiding volgen via het kruispunt Trianon, Hofstade en de E19. Op het hele traject wordt de omleiding met verkeersborden verduidelijkt. Een alternatieve route via de Motstraat en de Jubellaan is niet mogelijk, omdat de Colomabrug nog geruime tijd buiten gebruik is.”

Van Camp benadrukt dat alle woningen, handelszaken en bedrijven langs de Leuvensesteenweg gewoon bereikbaar blijven. “En ook fietsers en voetgangers behouden doorgang. De Lijn past haar dienstregeling voor de buslijnen 284 en 285 aan. De halteplaats in de Stationsstraat verschuift naar de achterkant van het station en in de richting van Mechelen komt er een tijdelijke halte in de Motstraat. De lijn 3 tussen Muizen en Mechelen rijdt twee weken niet.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio