©  Photo News

Groei nieuwe besmettingen blijft vertragen, in provincie Antwerpen daalt gemiddelde per dag zelfs licht

De groei van het aantal nieuwe coronagevallen in België lijkt verder te vertragen. Dat blijkt dinsdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano.

jvo

In de periode van 1 augustus tot 7 augustus raakten gemiddeld 588 mensen per dag besmet met Covid-19. Het gaat om een stijging met 11% ten opzichte van de voorgaande zeven dagen.

De ziekenhuisopnames stegen met 21% naar een gemiddelde van 26,7 opnames per dag tussen 1 en 7 augustus. In diezelfde periode overleden gemiddeld elke dag 3,6 coronapatiënten, een toename met 56% op weekbasis.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 74.620 mensen positief op Covid-19. Dat zijn er 468 meer dan maandag. Zo’n 9.879 zieken bezweken in België aan de gevolgen van het longvirus.

LEES OOK: CIJFERS. Besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens: hoe zit het in de provincie Antwerpen en in heel België?

Provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen raakten er gemiddeld 204 mensen per dag besmet. Dat is een kleine daling van 1,66% tegenover een week eerder. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt wel.

LEES OOK: CIJFERS. Per gemeente: hoe verloopt de epidemie? Volg de evolutie van het aantal coronabesmettingen

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS