Patrick Vervloet (rechts) werd zondagavond aangereden op Breden Els in Balen. De dader pleegde vluchtmisdrijf, maar bood zich later aan bij de politie. ©  ho,rr

25-jarige Balenaar die Patrick Vervloet (31) doodreed en vluchtte mag voorlopig naar huis

De onderzoeksrechter heeft beslist dat de 25-jarige Balenaar die het dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf veroorzaakte wordt aangehouden onder elektronisch toezicht. Dat wil zeggen dat hij niet naar de gevangenis moet en naar huis kan. De raadkamer beslist vrijdag over verdere aanhouding.

mto, mph

Het verkeersongeluk vond zondagavond rond 18.15 uur plaats op de Breden Els in Balen. De 31-jarige fietser Patrick Vervloet uit Balen werd toen aangereden. De betrokken automobilist pleegde vluchtmisdrijf. De hulpdiensten hebben Patrick Vervloet nog ter plaatse verzorgd, maar hij overleed aan zijn opgelopen verwondingen.

Door brokstukken van de auto die op de plaats van het ongeval werden gevonden, getuigenissen van mensen die een beschadigde auto hadden opgemerkt en door het speurwerk van de politie Balen-Dessel-Mol kon de betrokken automobilist worden geïdentificeerd. Zondagavond werd hij nog actief opgespoord, maar de politie kon hem niet op zijn adres aantreffen.

Maandagnamiddag bood de 25-jarige man zich dan met zijn raadsman aangeboden op het politiecommissariaat. Na het verhoor besliste het parket om de man voor te leiden bij de onderzoeksrechter in Turnhout wegens een dodelijk verkeersongeval met vlucht. Die heeft nu beslist om de Balenaar onder elektronisch toezicht aan te houden. Hij kan dus gewoon naar huis tot de raadkamer vrijdag beslist over verdere aanhouding. (mto, mph)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio