De paaltjes op de Colomabrug worden al weggenomen. © Stijn Van de Sande

Stad neemt paaltjes op fietspad Colomabrug opnieuw weg

Mechelen -

Twee paaltjes die nog maar net op het fietspad op Colomabrug in Mechelen staan, worden alweer verwijderd. De paaltjes moesten vermijden dat auto’s alsnog over de afgesloten Colomabrug rijden, maar zorgden voor gevaarlijke situaties voor fietsers.

De Colomabrug is afgesloten voor herstellingswerken. Verkeersborden, hekken en betonblokken moeten vermijden dat automobilisten de brug nog gebruiken. Toch waren er de afgelopen weken talloze auto’s die via het fietspad naar de overkant van de Vaart reden. Daarbij gebeurde ook een aanrijding tussen een fietser en een auto.   

Dat ongeval was voor de stad de aanleiding om paaltjes te plaatsen op het fietspad, maar die lokten negatieve reacties uit op sociale media. “De paaltjes zijn er met de beste bedoelingen gezet, maar in de praktijk bleken ze vooral hinderlijk voor fietsers”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “Daarom hebben we maandag beslist om ze weg te halen. We gaan wel op zoek naar een alternatief, want we willen vermijden dat er opnieuw wagens over de brug rijden. Auto’s die toch via het fietspad rijden, vormen niet alleen een gevaar voor de fietsers, maar ook voor de defecte brug.”

De Colomabrug is sinds het begin van de zomervakantie onderbroken voor gemotoriseerd verkeer nadat er problemen met de staalstructuur werden vastgesteld. Vorige week werden er extra inspecties uitgevoerd. Hoelang de brug nog onderbroken blijft, is koffiedik kijken. (svds, svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio