©  bfs

Vijfjarig meisje in kritieke toestand na redding van verdrinkingsdood op recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas

Een vijfjarig meisje is maandagnamiddag bijna verdronken op het provinciale recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. De kleuter was in een onbewaakte zwemzone terechtgekomen en moest gereanimeerd worden, en werd vervolgens in kritieke toestand overgebracht naar het UZ in Antwerpen.

bfs, jvh

“Een redder van het aquapark naast de roeivijver vond het meisje rond 14 uur”, zegt directeur Pieter Debaets van De Ster. “Er werd meteen gestart met de reanimatie. Die werd kort daarna overgenomen door onze diensten. De longen van het kind bleken vol water te zitten. Na een reanimatie van een kwartier en het toedienen van elektroshocks kwam ze er erdoor.”

Het kind werd vervolgens “in kritieke toestand” met spoed overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen, zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. “De precieze omstandigheden worden verder onderzocht”, klinkt het.

Volgens de directie van het recreatiedomein was er eerst een melding van een verloren gelopen kind. Het meisje nam niet deel aan het aquapark, een springkasteel op het water waarbij het dragen van een zwemvest wordt aangeraden. De huidige toestand van het slachtoffer is nog niet duidelijk.

 

 ©  bfs

 

 ©  bfs

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Jobs in de regio