©  BELGA

KV Oostende verwelkomt Beerschot-doelman Vanhamel… in spionkop

Beerschot begint vanavond aan de competitie in Oostende. De Kustboys verwelkomen de Kielse Ratten en in het bijzonder Mike Vanhamel. Voor het sluitstuk van Beerschot is de verplaatsing een bezoek aan zijn vorige club. En aan de zee zijn ze hem nog niet vergeten. Er is zelfs een plaatsje voorzien in de tribune.

“Voila, Mike Vanhamel. Vanavond neem je plaats in de spionkop in plaats van in doel. Kunnen we dat afspreken?”, grapt KV Oostende via haar Twitter-account. Bij de boodschap hoort de onderstaande foto van een kartonnen versie van Vanhamel in de tribunes van de Diaz Arena, de vroegere Versluys Arena.

Op deze ludieke manier wil KV Oostende haar ex-doelman welkom heten voor het eerste competitieduel van de Jupiler Pro League. Vanhamel is ondertussen al twee jaar sterkhouder in doel bij Beerschot, maar in het seizoen 2017-2018 stond de Brusselaar tussen de palen bij Oostende. Over alle competities speelde Vanhamel dertien wedstrijden voor de West-Vlaamse club.

Een reactie van de Beerschot-doelman zal allicht niet meer voor meteen zijn. Die bereidt zich met Beerschot voor op de eerste wedstrijd van de Mannekes in eerste klasse sinds 2013. De aftrap tussen KV Oostende en Beerschot wordt gegeven om 19u vanavond.

Mike Vanhamel in actie als doelman van KV Oostende. ©  JEFFREY GAENS

 (tsfn)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws