©  RR

Dronken motorrijder vervoert vrouw in minirok en met hoge hakken

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft in Mechelen en Willebroek tijdens de weekendcontroles 36 dronken bestuurders uit het verkeer geplukt. Onder hen ook een dronken motorrijder die een vrouwelijke passagier vervoerde die een loopje nam met alle veiligheidsvoorschriften. In plaats van veiligheidsuitrusting zoals een jas met lange mouwen, handschoenen en laarzen droeg ze een minirok en hoge hakken.

Leo De Nijn

De motorrijder was een van de acht bestuurders die hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen moesten inleveren. “De bestuurder verliet in Willebroek met zijn motorfiets de A12 om de afrit richting Dendermonde te nemen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Toen hij werd staande gehouden, waren onze manschappen verbaasd, want achteraan op de motorfiets zat een dame die was gekleed in een minirok en hoge hakken droeg. Buiten een valhelm droeg zij geen enkel andere veiligheidsuitrusting zoals een jas met lange mouwen, lange broek of overall, handschoenen, laarzen of bottines die de enkels bedekken, en die allemaal verplicht zijn bij het besturen van zo’n voertuig.” De vrouw werd geverbaliseerd.

De rekening voor de motorrijder zal nog wat hoger oplopen. De man had 1,9 promille alcohol in zijn bloed en had geen identiteitskaart op zak. “Bovendien heeft hij geen geldig rijbewijs. Het motorvoertuig is uit het verkeer genomen tot de man een geldig rijbewijs komt tonen.”

Vijf autobestuurders die hun rijbewijs moesten afgeven, waren onder invloed van drugs. Onder hen een 19-jarige die nog maar twee maanden zijn rijbewijs heeft gekregen.

Opgefokte bromfiets

Elf bestuurders moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren, zeventien andere kregen drie uur rijverbod. “Eén man was voor ons geen onbekende. Enkele weken geleden verbaliseerden wij hem wegens dronken sturen”, zegt Van de Sande. “Hij kreeg toen zes uur rijverbod. Hij reed nu met een opgefokte bromfiets klasse A, waarmee je maximaal 25 kilometer per uur mag rijden. Bij een test op de rollenbank bleek dat hij een snelheid van 60 kilometer per uur kon halen. De opgefokte brommer werd in beslag genomen voor een maand. Tijdens deze periode zal een erkend bromfietshersteller alle onderdelen die de snelheid opdreven, demonteren. Allemaal op zijn kosten. De bestuurders zal later een nieuwe rollentest ondergaan.”

Een bestuurder van een speed pedelec werd geverbaliseerd omdat hij geen helm droeg en geen geldig rijbewijs had om dit vervoermiddel te besturen.

Geen mondmasker

Twee voetgangers en een fietser werden tijdens de actie geverbaliseerd omdat ze geen verplicht neusmondmasker droegen. De drie kregen een boete van 250 euro. Bovendien reed de fietser, die geen identiteitskaart op zak had, zonder verlichting en maakte hij al rijdend gebruik van zijn gsm. Dat kost de man meerdere boetes.

De politie voerde ook uitgebreide gerechtelijke controles uit. Die leverden 33,1 gram cannabis, 1,5 gram hasj en 0,1 gram speed op. Ook een geseinde persoon werd opgepakt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio