©  Photo News

Westerlo klopt Knokke na hattrick Vetokele

KVC Westerlo heeft amateurclub Knokke zondag verslagen met 4-2. De man van de match was Igor Vetokele met een hattrick.

De thuisploeg nam een blitzstart tegen de eerstenationaler. Igor Vetokele kreeg de bal in de loop mee van Christian Brüls en trapte het leer onder doelman Dhoest. Vijf minuten later vond Kurt Abrahams de vrijstaande Vetokele en die knalde overhoeks raak. Na slecht uitverdedigen van doelman Berke Özer rondde Prez een snelle tegenaanval af. Met een schot bracht Savaete de bezoekers langszij. Een kopbal van Pietro Perdichiezzi werd afgeweerd en Tuur Dierckx trof in de rebound raak. In de slotfase kopte Vetokele een gemeten voorzet vanop links van Lukas Van Eenoo mooi binnen. Meteen zijn derde doelpunt. Baris Alici, Ambroise Gboho, Yunusa Muritala, Noel Soumah en Koen Van Langendonck bleven aan de kant.

WESTERLO: Özer, Remmer, Biset (46’ Ghandri), Perdichizzi, Ndong, Dierckx (65’ Petrov), Keita, Brüls, Van Eenoo, Abrahams, Vetokele

DOELPUNTEN: 3’ Vetokele 1-0, 8’ Vetokele 2-0, 26’ Prez 2-1, 34’ Savaete 2-2, 53’ Dierckx 3-2, 88’ Vetokele 4-2 

Ivoriaanse tester bij Westerlo

Zaterdag trainde Aristide Kouya Mabea, een linkerflankverdediger van het Portugese Guimaraes B, voor het eerst mee. De 21-jarige Ivoriaan zat gisteren meteen in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Knokke, maar kwam nog niet in actie.

bdh

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws