©  Google Street View

Café gesloten na bezoek positief geteste klant

Ontmoetingscentrum Ballaer op de Markt in Berlaar blijft tot en met woensdag gesloten, nadat het een klant over de vloer kreeg die positief had getest op corona.

In buurgemeente Nijlen moesten afgelopen week enkele horecazaken de deuren sluiten, omdat onder hun klanten enkele positieve coronabesmettingen vastgesteld werden. Een van die klanten met een positieve coronatest had recent ook in Berlaar een café bezocht. Het lokaal bestuur werd hiervan op de hoogte gebracht en startte dit weekend meteen de lokale contactopsporing op.

Het betrokken café werd gecontacteerd en aan de hand van de registratielijsten werden alle mogelijke contacten in beeld gebracht en opgebeld. De contacten werden gevraagd zich te melden bij de huisartsenwachtpost voor een Covid-test en moeten in afwachting van hun resultaten in quarantaine blijven.

Het betrokken café, Ontmoetingscentrum Ballaer, besloot in overleg met het lokaal bestuur zelf preventief de deuren te sluiten tot en met woensdag en wacht zo mee de resultaten van de testen af.

cvr(cvr)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS