©  AFP

Bayern München zet favorietenstatus kracht bij en veegt ook in eigen huis de vloer aan met Chelsea

Neen, geen mirakel in de Allianz Arena. Chelsea moest in München een 0-3-nederlaag ophalen, maar kwam nooit in de buurt van een stunt. Robert Lewandowski - wie anders? - stuwde Bayern met twee goals naar een ruime 4-1-zege. Voor wie er nog aan twijfelde: der Rekordmeister is topfavoriet voor de eindzege.

Raf Hermans

Amper tien minuten hield de Engelse hoop stand. Doelman Caballero vloerde Lewandowski in de zestien, de VAR legde de bal terecht op de stip. De Pool nam zelf de verantwoordelijkheid op en faalde niet: 1-0 en meteen boeken toe. Voor Lewandowski was het alweer de 12e in deze CL-campagne, zijn 52e over alle competities heen dit seizoen.

 ©  AP

Halfweg de eerste helft zakte de moed Chelsea nog wat dieper in de schoenen. Perisic profiteerde van matig verdedigen en zette de 2-0 op het bord. Even leken de Londenaars daardoor wel wakker te schieten, maar de treffer van Hudson-Odoi werd afgekeurd. Op slag van rust kon Tammy Abraham wel milderen na een mindere beurt van Neuer. Zat er dan toch een mirakel aan te komen?

Neen. Bayern behield strak de controle en met het laatste kwart van de match in zicht schakelde het nog eens een versnelling hoger. Corentin Tolisso en opnieuw Lewandowski diepten de score uit tot 4-1. Een troosteloos einde van het seizoen voor Chelsea, Bayern mag stilaan dromen van de trofee met de grote oren.

Meer sportnieuws