©  Photo News

 ©  Photo News

 ©  BELGA

 ©  Photo News

 ©  BELGA

1 / 5

Gouden wissels van KV Mechelen slepen in extremis punt uit de brand tegen Anderlecht

KV Mechelen heeft zijn eerste punt van het seizoen beet. Een verdiend punt, want de Kakkers moesten na een 0-2-achterstand en een handvol gemiste kansen van ver terugkomen tegen Anderlecht. Paars-wit presenteerde zich een stuk efficiënter, maar Vranckens wissels draaiden uiteindelijk toch goed uit.

Voetballen zonder publiek, we moeten er nog een paar weken aan wennen. Zéker Achter de Kazerne, waar de twaalfde man altijd zijn rol speelt. Ook zonder publiek was het begin flitsend. Na een dikke minuut spelen dook Doku al verrassend voor Coucke op. De Mechelen-goalie was bij de pinken om de bal te onderscheppen. Een paar minuten later devieerde Schoofs een voorzet/schot van Vranckx nipt naast.

Water bij de vleet

Vrancken koos voor de verwachte elf, met Togui in de spits. Bij Anderlecht kreeg Dimata zijn kans voorin. Was het de warmte? Wellicht wel, maar na een fraai begin zakte het tempo zienderogen. Bij elke blessurebehandeling hapten de spelers naar adem. Flesjes water, aangereikt door kinesisten en assistent-coaches, vlogen in het rond.

Vercauteren had Doku deze keer niet tegenover Kabore geposteerd, wel aan de kant van Bijker. De Nederlandse linksachter hield de sneltrein van paars-wit voor rust prima uit de match. De bezoekers moesten het doen met een afstandsschot van Dimata en een bescheiden kopbal van Murillo. Ook de thuisploeg speelde, op een poging van Vranckx na, niets meer klaar in de eerste helft.

De tweede periode gaf de 22 tenoren opnieuw zuurstof. Het regende nu kansen voor de thuisploeg, met Schoofs, Togui en Hairemans. Aan de overkant kopte Peyre het leer bijna in eigen doel. Bij Anderlecht moest een bleke Dimata vroegtijdig zijn plaats afstaan, Colassin kwam in zijn plaats. De youngster toonde zich onmiddellijk met een listige trap naar doel.

Dan toch Doku

Bijker hield Doku een uur lang uit de match, maar wanneer de winger hem toch te slim af was met een passeerbeweging, hing de 0-1 tegen de touwen. Ook back-ups Storm en Bushiri hadden geen antwoord meer klaar.

Na een nieuwe drankpauze ging Malinwa op zoek naar de gelijkmaker. Die kreeg het op een dienblaadje aangereikt na knullig balverlies van Luckassen. Togui toonde nog maar eens dat zijn vizier vandaag niet op scherp stond. Vrancken stoomde dan maar De Camargo klaar voor een invalbeurt, maar net dan viel de 0-2. Een scherpe voorzet van Murillo ging via Bijker en Bushiri in doel.

Straffe comeback

Vrancken zette De Camargo naast Togui, en gooide ook Kaya en Vanlerberghe in de strijd. Wissels die goed uitdraaiden, want De Camargo en Vanlerberghe brachten Geel-Rood van 0-2 naar 2-2. Speciale vermelding ook voor Kabore, die beide doelpunten inleidde. Bij die billijke 2-2 bleef het, met dank aan Coucke die nog een prima poging van Vlap van de lijn maaide.

Diederik Geypen 

    MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

    Meer voetbalnieuws