©  RR

Lierse K. lijdt oefenverlies bij reeksgenoot Deinze

Drie dagen na zijn eerste oefenmatch in Roeselare sparde Lierse K. zaterdag in en tegen Deinze. De Pallieters hielden voor de pauze gelijke tred met de Oost-Vlamingen, maar gingen na rust in een fel verjongde formatie dan toch nog door de knieën. Het werd 2-0.

Ondanks de loden hitte maakten beide teams er best een aangename eerste helft van, waarin Lierse K. meerdere keren wist te dreigen en achterin zijn zaakjes vrij degelijk onder controle kon houden. Een blanco ruststand was dan ook niet verkeerd.

Na de pauze klom de thuisploeg snel op voorsprong, toen De Smet eerst nog een poging van Staelens onschadelijk kon maken, maar kansloos was tegen diens rebound. Tien minuten later was de partij gespeeld, toen de Lierse defensie zich te makkelijk liet ringeloren en Mertens een aflegger van Schils simpel in doel kon leggen. Lierse zelf maakte nog weinig klaar.

Lierse K. trad zonder de jongeren Ben Hammou en De Schrijver aan en ook Toon Janssen was niet van de partij. Het trio kampte met lichte letsels. De derde oefenmatch van de Pallieters volgt woensdag, wanneer tegen Patro Eisden wordt gespeeld.

LIERSE K.: (eerste helft) Brughmans, Van Genechten, Santermans, Van der Veken, Cauwenberg, Bitsindou, El Ansri, Allach, Gilis, Straetman, Vermeiren.

(tweede helft) De Smet, Meukens, Smolders, Berben, Van Geet, Fuchs, El Mokhtari, Osei-Berkoe, Beslan, Samyn, Habimana.

DOELPUNTEN: 48’ Staelens 1-0, 59’ Mertens 2-0. 

kugu

 ©  RR

 ©  RR

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws