Themabeeld. © Politie Antwerpen

Verdachte van overval op nachtwinkel in Kalmthout opgepakt

Kalmthout -

De lokale politie Grens heeft vrijdag een 24-jarige man opgepakt die eerder deze week een nachtwinkel in Kalmthout heeft overvallen. Daarbij had de man geld uit de kassa meegegrist.

De man stapte donderdagavond rond 20.45u de nachtwinkel in de Statiestraat in Kalmthout binnen. Hij ging meteen naar de uitbater achter de toonbank en deelde enkele klappen uit. “De dader bedreigde de zaakvoerder ook met een mes. Hij kon geld uit de kassa meepakken en vluchtte de winkel uit. Daarbij verloor hij wel zijn teenslippers”, zo zegt de lokale politie Grens.

De uitbater verwittigde meteen de politie, maar de dader kon diezelfde avond niet meer gevat worden. Het was ook niet duidelijk of hij te voet of met een auto gevlucht was. Via onderzoek en met behulp van de ANPR-camera’s kon de politie vrijdag de wagen van de verdachte identificeren.

“De 24-jarige man uit Essen werd thuis opgepakt en werd overgedragen aan het parket van Antwerpen. De onderzoeksrechter zal oordelen over de verdere vervolging”, zo laat de politie nog weten. De vriend van de man werd ook opgepakt, maar mocht na verhoor beschikken. Hij was niet op de hoogte van de overval.

 jtpMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio