Archieffoto. © Patrick De Roo

De Wever richt luchtkarabijn op man die zich ’s nachts in tuin ophoudt

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft donderdagnacht een verwarde man opgepakt in de tuin van Bart De Wever. De burgemeester betrapte de man en richtte een luchtkarabijn op hem tot de politie aankwam.

Rond 3 uur ’s nachts hoorde Liesbet, de jongste dochter van Bart De Wever, een verdacht geluid in de tuin. Ze maakte haar vader wakker, die vervolgens zonder verpinken en in zijn slaapkledij naar de tuin stapte. De Wever had ook een ongeladen luchtkarabijn bij zich. “Sinds een jaar heeft hij dat legaal aangekocht om zijn gezin te kunnen beschermen na de gebeurtenissen van de voorbije jaren”, legt zijn woordvoerder Johan Vermant uit.

In de tuin trof de burgemeester een 40-jarige man aan. Hij kwam nogal verward over. De Wever nam geen risico en richtte de luchtkarabijn op de man tot de Antwerpse politie aankwam aan de Herentalsebaan. “De man werd opgepakt. Hij werd eerst overgebracht naar het ziekenhuis ter controle, daarna werd hij naar de Noorderlaan gebracht voor verder onderzoek”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Gezien de feiten voerde de politie ook een huiszoeking uit in de woonplaats van de man. Hij zal zich overigens ook moeten verantwoorden omdat hij zich na de avondklok nog op straat begaf.

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio