Uitbater Dave Willems van The Sting: “We zagen het een beetje aankomen.” 

Uitbater Dave Willems van The Sting: “We zagen het een beetje aankomen.” © givl

Ook café Torenven en The Sting moeten deuren sluiten door coronagevallen

Kessel -

Nadat eerder deze week café Bellevue de deuren moest sluiten wegens enkele coronagevallen onder de klanten, moeten nu ook de andere twee Kesselse cafés The Sting en Torenven voor onbepaalde duur sluiten wegens corona.

Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) besliste om met onmiddellijke ingang de twee Kesselse cafés Torenven en The Sting te laten sluiten. “Er was een grote overlapping tussen de klanten van de drie cafés”, weet de burgemeester. “Enkele van de klanten die corona hadden, waren in de drie zaken geweest. Ik wilde geen enkel risico nemen en heb de twee andere cafés nu ook voor onbepaalde tijd laten sluiten. De uitbaters laten zich nu testen en volgende week evalueren we de situatie.”

De sluiting komt hard aan bij de getroffen cafés. Uitbater Dave Willems van The Sting had het een beetje zien aankomen. Hij begrijpt de beslissing, maar vindt het doodjammer. “De eerste vijf weken na de coronalockdown liep het hier geweldig”, zegt Willems. “De klanten waren duidelijk blij dat ze nog eens mochten buitenkomen en met het goede weer was het echt goed. We hielden ons goed aan de maatregelen en wezen de klanten ook op hun verantwoordelijkheid. Alles verliep volgens de regels. Maar toen we woensdag hoorden dat café Bellevue gesloten werd, vreesden we een beetje dat ons hetzelfde zou kunnen overkomen. We zagen ook de twee dagen nadien dat er minder volk kwam dan anders, waarschijnlijk uit angst.”

Begrip

Dave kan wel begrip opbrengen voor de beslissing. “Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren in de strijd tegen corona. In Kessel stijgen de cijfers ook sterk. Ik heb me al laten testen en hoop dat de uitslag negatief is. Bij een negatieve test kan de zaak waarschijnlijk snel weer open. Dit is wel een drastische maatregel, maar in het kader van de volksgezondheid kan ik het begrijpen. Hopelijk moeten we maar voor een week sluiten.” (givl)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio