Voor Alexander Vandersmissen is de maat vol. Hij wil eerstdaags verschillende auto’s tegelijk in beslag nemen. ©  Dirk Vertommen

Mechelse burgemeester gaat auto’s van snelheidsduivels in beslag nemen: “Patsers en hun moordwapens moeten uit het verkeer”

Mechelen -

De Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) gaat de komende dagen keihard optreden tegen verschillende hardleerse snelheidsduivels die in de binnenstad en woonwijken voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Hij gaat de auto’s in beslag nemen.

Theo Derkinderen

LEES OOK. Porsche knalt tegen gevel van flatgebouw: “Onmiddellijk daverde het hele gebouw”

In het artikel over het zware ongeval in de Nekkerspoelstraat kon u al lezen dat de bewoners van de wijk Nekkerspoel de racers in de straten meer dan beu zijn. “Of het ongeval van vrijdagmiddag aan overdreven snelheid te wijten is, kan de politie nog niet bevestigen. Feit is wel dat onze stad de jongste weken krijgt af te rekenen met een kern van hardleerse snelheidsduivels. Zowel in het centrum, als in de verschillende stadswijken. Dat weten we uit de vaststellingen van de politie, maar ook door meldingen van buurtbewoners”, reageerde burgemeester Alexander Vandersmissen na het ongeval van vrijdag. “Het gedrag van die bestuurders is levensgevaarlijk. Ik wil de straten veiliger maken en die patsers hun auto, noem het maar moordwapens, uit handen nemen.”

De politie heeft de voorbije drie weken achter de schermen gewerkt op de identificatie van de zogenaamde patsers. “Er werd lacherig gedaan over onze smiley aan de Veemarkt, maar de data werden wel gelinkt aan camerabeelden. Op basis daarvan kon de politie werken aan een lijst van zware overtreders.”

Tegelijk in beslag

De burgemeester wil de auto van de snelheidsduivels nu in beslag nemen. Een maatregel die in het verleden al enkele malen werd uitgevoerd. Maar Vandersmissen wil nog een stapje verdergaan. “Ik wil verschillende voertuigen tegelijk in beslag nemen. Dit plan maakt deel uit van een ruimer actieplan tegen onaangepast snelheid. We gaan ook niet langer wachten. Vanaf maandag gaan we onze slag slaan en zullen heel wat auto’s eruit gaan.” tdk

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio