Onbekenden stichten (ondanks avondklok) ’s nachts brand op terras pizzeria

Ranst -

Onbekenden hebben afgelopen woensdagnacht lelijk huis gehouden op het Gemeenteplein in Broechem (Ranst). Er werd brand gesticht op het terras van pizzeria La Rosa. “De schade valt gelukkig mee, maar we willen weten wie de dader is”, zegt een van de uitbaters.

Jarit Taelman

Zoals de coronamaatregelen het voorschrijven, sloot pizzeria La Rosa woensdagavond om 23u de deuren. Ondanks de avondklok was er echter toch nog volk op straat. Een buurman merkte rond 1.30 uur namelijk dat iemand brand gesticht had op het terras van de pizzeria en verwittigde snel de brandweer.

“Die was gelukkig snel ter plaatse, zodat de schade beperkt bleef tot een deel van de omheining”, zegt een van de uitbaters van de zaak. Een bewakingscamera legde de brand vast, maar een dader is voorlopig niet in beeld. “We hebben er geen idee van. We hoorden wel dat er ook na 23.30u nog heel wat volk over het plein liep, dus hopelijk hebben zij iets gezien. We willen weten wie de brandstichter is, dus koppelen we ook een beloning aan de gouden tip”, zegt hij.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio