Themabeeld. ©  Jan de Groen

Angst voor corona nekt zomerschool

Turnhout -

De zomerschool in Turnhout voor anderstalige nieuwkomers gaat niet open. De school was volzet, maar van de twaalf vrijwillige leerkrachten hebben er tien afgehaakt vanwege de corona-opstoot.

De zomerschool voor anderstaligen is een initiatief dat Turnhout al enkele jaren met succes organiseert. Deze zomer waren vijftig anderstalige kinderen ingeschreven en was de school volzet. Toch gaat ze niet open.

“De leerkrachten die zich als vrijwilliger hadden opgegeven, haakten af. Ze willen de start van het nieuwe schooljaar niet missen. De angst voor het coronavirus zit er diep in. Alle begrip voor deze vrijwilligers”, zegt schepen van Welzijn Kelly Verheyen (sp.a).

Het Gevolg

Maandag start wel een ander zomerschoolproject in Theaterwerkplaats Het Gevolg. “Daarvoor hebben we financiële steun gekregen. Omdat dit project ook op taal en op kinderen die het Nederlands moeilijk beheersen is gericht, hopen we daar minstens een deel van de zomerschooljongeren nog te kunnen plaatsen”, vertelt Verheyen.

Het initiatief in Het Gevolg komt er naar aanleiding van de eerste coronagolf. Op dit ogenblik vindt er ook een zomerkamp plaats dat eveneens tot doel heeft om na de lockdown in het voorjaar de kinderen een zinvolle tijdsbesteding met leerprikkels aan te bieden. gvn

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS