Archiefbeeld. © rr

Controle fietskoerier leidt tot arrestatie geseinde man

Hoboken -

De Antwerpse politie heeft donderdag een aantal inbreuken vastgesteld in een frituur in Hoboken. De controle kwam er nadat een fietskoerier door het rood licht was gereden en minderjarig bleek te zijn. Een geseinde man werd gearresteerd.

Inspecteurs van het wijkteam van Hoboken zagen donderdag op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Steynstraat een bezorger van eten met zijn elektrische fiets door het rood licht rijden. Wat verderop kon de politie de overtreder doen stoppen.

“De bezorger bleek 14 jaar te zijn en vertelde dat hij in opdracht van een frituur werkte”, zegt de Antwerpse politie. “Daarom beslisten we ook de frituur te controleren.”

Daar stelde de politie vast dat het verplichte klantenregister in het kader van de coronamaatregelen niet helemaal volgens de regels bijgehouden werd.

“Een van de personeelsleden die er aan het werk was, stond ook geseind. Hij moest nog een verval van recht tot sturen betekend krijgen en er stond twee keer een bevel tot gevangenneming achter zijn naam”, zegt de politie.

Tot slot kon de uitbater van de frituur geen contract voor de bezorger voorleggen. De geseinde man werd meegenomen naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. (dvd)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio