©  © Gil Plaquet

Politie vat gsm-dieven bij de kraag in station

Mechelen -

De lokale politie heeft drie mannen ingerekend die in een handelszaak in de binnenstad in Mechelen enkele gsm’s hadden gestolen.

Drie mannen stapten woensdag rond 14.45u op de IJzerenleen een handelszaak binnen. Een van de drie vroeg aan de winkelbediende informatie over enkele zaken in de winkel. “Twee kompanen begaven zich tijdens het afleidingsmanoeuvre naar de privévertrekken van de winkel. Daar ontvreemdden ze de gsm’s van het winkelpersoneel”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Toen de winkelbediende de diefstal vaststelde, sloeg ze alarm bij de politie. Ze kon een persoonsbeschrijving van de drie verdachten doorgeven. Korte tijd later trof een patrouilleploeg drie personen die voldeden aan de persoonsbeschrijving, aan in het centraal station van Mechelen toen ze op de trein richting Brussel stapten.

“Drie mannen van Roemeense nationaliteit, respectievelijk 24, 32 en 35 jaar, werden door onze collega’s van de trein gehaald en overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek”, zegt de Mechelse hoofdinspecteur .

De gestolen gsm’s werden gerecupereerd en terugbezorgd aan de slachtoffers. De drie mannen zijn ter beschikking gesteld van het parket.  ldn

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio