De Berk blijft voor alle bezoek gesloten tot minstens 16 augustus. 

De Berk blijft voor alle bezoek gesloten tot minstens 16 augustus. © Hans Otten

Eerste twee coronagevallen in wzc De Berk

Meerhout -

In woonzorgcentrum De Berk in de Gasthuisstraat zijn twee Covid-19-besmettingen vastgesteld. Het zijn de eerste positieve coronagevallen in De Berk sinds het uitbreken van de coronacrisis. De twee positief geteste personen behoren tot dezelfde leefgroep. De Berk blijft voor alle bezoek gesloten tot minstens 16 augustus.

Drie bewoners vertoonden vorig weekend symptomen van het coronavirus, waarna ze in isolatie werden gebracht en werden getest. “Twee van hen testten positief. Momenteel vertonen zij geen ziekteverschijnselen meer. De andere bewoners van deze leefgroep zijn ook in isolatie gebracht en werden preventief getest, net als de medewerkers die er werken. De testresultaten verwachten we zaterdag. Alle beschermingsmaatregelen zijn genomen, alle protocollen zijn gevolgd. De bewoners stellen het goed, maar we blijven waakzaam voor elk mogelijk symptoom. Alle bewoners, hun eerste contactpersonen en alle medewerkers zijn op de hoogte gebracht”, aldus burgemeester Nele Geudens (CD).

Op basis van de evolutie van de gezondheidstoestand van de bewoners en medewerkers wordt er bepaald wanneer en hoe de heropstart van de bezoekersregeling mogelijk is. Familieleden die nog vragen hebben, kunnen terecht op onderstaand telefoonnummer of mailadres. (jeey)

014 36 90 10, info.wzcdeberk@meerhout.be
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio