©  KV Mechelen

 ©  Photo News

1 / 2

KVM huurt Siemen Voet van Club Brugge mét aankoopoptie: “Vorig jaar al een oogje op hem”

Twee dagen voor de competitiestart heeft KV Mechelen nog een extra defensieve versterking in huis gehaald. De twintigjarige Siemen Voet, a.k.a. het lief van onze nationale turntrots Nina Derwael, wordt het komende seizoen gehuurd van Club Brugge. KV bedong ook een aankoopoptie op de linksvoetige centrale verdediger.

Voet verlengde in mei nog zijn contract bij Club Brugge na een succesvolle uitleenbeurt aan Roeselare in 1B (24 wedstrijden, 2 doelpunten). Enkele weken geleden maakte hij nog een erg sterke indruk in een oefenmatch met Club Brugge tegen KV.

“Maar we hadden vorig jaar al een oogje op hem”, vertelt bestuurslid Gert Van Dyck. “Bij Club geloven ze echt nog in hem. Daarom is er ook serieus onderhandeld over de aankoopoptie, maar voor ons was die cruciaal. Jong Belgisch talent kansen geven is één van onze deviezen. We zijn dan ook heel blij dat een jonge gast met zijn potentieel voor ons heeft gekozen.”

Voet onderging vandaag zijn medische en fysieke testen en sluit morgen aan op training. Voor de wedstrijd tegen Anderlecht zondag is hij in principe speelgerechtigd. De selectie voor de eerste competitiematch wordt zaterdag bekend gemaakt. Peyre en Van Cleemput zijn fit. Engvall trainde gisteren niet mee met de groep en blijft dus onzeker.

 ©  BELGA

thst

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws