© Dirk van de Gaer en Amaury Michaux

Brand in WTC-toren aan Brussel Noordstation: bijstand vanuit Antwerpen onderweg

In Brussel is donderdagnamiddag brand uitgebroken in een technisch lokaal van de WTC-toren, vlakbij het Noordstation. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brand zorgt voor een zwarte rookpluim die van ver te zien is. De Antwerpse brandweercommandant Bert Brugghemans spreekt wel over een ‘zeer ernstige brand’. Er is bijstand vanuit Antwerpen onderweg.

De politie van Brussel meldt dat er een perimeter is ingesteld voor de hulpdiensten. Het verkeer is afgesloten op de Simon Bolivarlaan en de Albert II-laan tussen de Rogierstraat en de Simon Bolivarlaan. ‘Gelieve de omgeving te vermijden.’

De brand brak uit op de 27ste verdieping van de WTC-toren. De oorzaak is isolatiemateriaal dat in brand gevlogen is. Er zijn geen gewonden gevallen. De toren wordt momenteel niet gebruikt omdat er renovatiewerkzaamheden bezig zijn, en er waren enkel een paar arbeiders aanwezig, die zich in veiligheid hebben kunnen brengen.

Omwille van de renovatiewerken is in de toren geen watertoevoer, zodat de brandweer het bluswater moet oppompen vanuit een tankwagen die op straat staat. Om het vuur te bestrijden kan de brandweer wel gebruikmaken van een hoogtewerker van de werf.