De Molenlei in Merksem is één van de straten die versneld is omgevormd tot fietsstraat. © rr

Een derde extra fietsstraten al aangelegd

Antwerpen -

Het versneld inrichten van negentien kilometer extra fietsstraten zit op schema. Een derde van de geplande straten is momenteel al uitgerust met de nodige signalisatie.

De nieuwe fietsstraten zijn de Balansstraat en de Kielsevest in Antwerpen, de Molenlei in Merksem en de Fodderiestraat, Commandant Van Laethemstraat, Zaatlaan en Karel du Boislaan in Hoboken. In augustus en september volgen nog enkele straten in Antwerpen, Berchem, Deurne, Hoboken en Wilrijk. In oktober worden dan de laatste straten aangepakt. Om welke straten het dan juist gaat, is nog niets beslist. Deze fietsstraten gaan van noord naar zuid en kruisen Borgerhout.

 © RR

Als alles eenmaal is uitgevoerd, verhoogt het aantal kilometer fietsstraten van 4,5 km naar 23,5 km. Fietsstraten zijn normaal te herkennen aan de rode kleur die de rijweg heeft. Deze nieuwe fietsstraten beschikken nog niet over deze herkenbare rode ondergrond, omdat door de coronacrisis Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) deze ingreep versneld wou invoeren. Door een betere spreiding van de fietsers kan ook de afstand tussen deze weggebruikers worden gerespecteerd. Wegmarkering en verkeersborden zullen de weggebruikers wel wijzen op de fietsstraten. Wagens mogen fietsers in deze straten niet voorbijsteken. (svw)

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen