De werken aan de E17 en E34 op Linkeroever, in het kader van de Oosterweelverbinding, zijn al een tijdje aan de gang ©  Joris Herregods

E34 twee weekends dicht voor plaatsing bruggen Oosterweelverbinding

Komend weekend worden er twee nieuwe bruggen geplaatst over de snelweg ter hoogte van het complex Waaslandhaven-Oost. Hierdoor gaat de E34 richting dicht van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 5u. Er zal een lokale omleiding worden voorzien, maar weggebruikers wordt aangeraden om via de E17 of E40 richting kust en Brugge te rijden, om lange files te vermijden.

In het weekend van 21-24 augustus wordt de randafwerking van de bruggen geplaatst. Beide bruggen maken deel uit van het nieuwe op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost dat in de zomer van 2021 in gebruik genomen wordt.

Tijdens beide weekends dient het verkeer de snelweg te verlaten ter hoogte van het complex Waaslandhaven-Oost in Zwijndrecht. Een lokale omleiding leidt de weggebruikers via secundaire wegen naar het complex Waaslandhaven-Zuid in Beveren. Om de doorstroming van het verkeer op de omleiding zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn er enkele bijkomende afsluitingen voorzien.

Ook hinder in rijrichting Antwerpen

Tijdens deze weekends van 8-9 augustus en 22-23 augustus zijn er ook werkzaamheden in de rijrichting Antwerpen. Op beide zaterdagen (5-18 uur) en beide zondagen (5-15 uur) rijdt het verkeer tussen Waaslandhaven-Oost en Sint-Anna Linkeroever op één rijstrook. Bovendien is de afrit 7 Sint-Anna, komende van de E34, afgesloten. Een omleiding wordt voorzien en loopt via de E17 en de keerbrug in Kruibeke.

Nieuw op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost

De bruggen maken deel uit van een nieuw, volwaardig op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost dat in de zomer van 2021 in gebruik genomen wordt. Het nieuwe complex krijgt de vorm van een kluifrotonde - een rotonde aan beide kanten van de snelweg, verbonden met twee evenwijdige bruggen - en zorgt voor een betere ontsluiting van de Waaslandhaven via het snelwegennet.

 joro

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring