©  Beerschot

Beerschot breekt contract Frédéric Frans open tot 2023: “Dit is mijn nieuwe thuis”

Beerschot laat er geen gras over groeien na de promotie en titel. Het contract van Frédéric Frans werd opengebroken, de verdedigende sterkhouder ligt nu tot 2023 vast op het Kiel. “Ik heb hier een thuis gevonden en ben de hele club heel dankbaar”, reageert Frans.

“Ik ben hier zo goed opgevangen door iedereen”, laat Frans optekenen op de site van Beerschot. “Van bij de eerste minuut voelde ik me een lid van de mooie Beerschot-familie. Er was onmiddellijk een klik, ook met de supporters. Ik ben heel fier dat ik met Beerschot de promotie meemaak en dat ik hier nog langer mag spelen. Ik ben nog steeds heel ambitieus en wil samen met de club blijven groeien.”

Frans vervoegde in januari de troepen van coach Hernan Losada, met een contract tot 2022. Hij bewees meteen zijn waarde en startte in alle wedstrijden. “De verdienste van Fré is groot”, bevestigt Losada. “Hij is een van de sleutels van ons succes in de tweede periode. We hadden de beste verdediging van de reeks. Fré heeft voor evenwicht en leiderschap gezorgd, en maakte bovendien twee belangrijke goals. Het is nu aan hem en de rest van de groep om te laten zien dat ze klaar zijn voor 1A.”

Frans was in de zomer van 2019 al in beeld op het Kiel, maar koos na een jaar bij het Schotse Dundee United voor een terugkeer naar Lierse. Behalve ook nog even voor Partick Thistle in Schotland (2014-2016) voetbalde de verdediger zijn hele carrière voor Lierse. Eerst van 2006 tot 2014, nadien van 2016 tot 2018 en het laatste deel van 2019.

“Ik heb meer dan 200 wedstrijden voor Lierse gespeeld, in eerste en tweede klasse. Ook die club en die jaren koester ik. Maar hier heb ik op enkele maanden datzelfde gevoel. Dit is m’n nieuwe thuis. Ik ga er alles aan doen om het ook waar te maken in 1A”, aldus Frans.

 

yala

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws