©  dvp

Man steekt ex-vrouw neer op parking van woon-zorgcentrum in Aalst

Bij een steekpartij op de parking van woon-zorgcentrum Mijlbeke in Aalst heeft donderdagochtend een man zijn ex-vrouw neergestoken met een aardappelmes. Zij raakte levensgevaarlijk gewond en wordt met spoed geopereerd in het ziekenhuis. De man diende zichzelf daarna ook messteken toe en ligt eveneens in het ziekenhuis, waar hij bewaakt wordt door de politie. De twee hebben drie kinderen samen.

Het steekincident deed zich donderdagochtend voor op de parking van het woon-zorgcentrum Mijlbeke, waar de vrouw als administratieve kracht en rechterhand van de directie werkt. Haar ex-man, met wie ze drie kinderen heeft, stond haar daar op te wachten en diende haar meerdere messteken met een aardappelmes toe. Daarna heeft hij zichzelf messteken toegediend. Een stadsarbeider slaagde erin hem te overmeesteren.

Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. Zij werd ter plaatse gereanimeerd door collega’s van het woon-zorgcentrum en daarna door de toegesnelde ambulanciers, waarna ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht werd. Daar wordt ze geopereerd. De man raakte lichtgewond en werd ook naar het ziekenhuis gebracht, waar hij volgens de politie de nodige zorg krijgt en bewaakt wordt.

Het parket en het labo zijn ter plaatse en er is een onderzoeksrechter gevorderd. Volgens de politie waren er meerdere mensen getuige van het incident, die zullen verhoord worden door de lokale recherche. Het is nog onduidelijk wat het incident veroorzaakt heeft.

Tweede keer deze week

Het is de tweede keer deze week dat Aalst opgeschrikt wordt door een gewelddaad. Eerder deze week werd ex-burgemeester Ilse Uyttersprot in haar slaap gedood door de man waar ze al drie maanden een relatie mee had. Wat daar de aanleiding toe was, is nog onduidelijk.

LEES OOK: Ilse Uyttersprot in haar slaap vermoord: lijkt erop dat dader alles had gepland

 (gjs, dvp)

Nu in het nieuws