©  Photo News

Gemiddeld 531 nieuwe besmettingen per dag: toename met 49%

In de periode tussen 27 juli en 2 augustus raakten gemiddeld 531 mensen per dag in België besmet met het coronavirus, een stijging met 49% in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de meest recente update van gezondheidsinstituut Sciensano.

jvo

Over de laatste veertien dagen raakten gemiddeld 54 inwoners per 100.000 besmet, een stijging met 198% in vergelijking met de periode daar voor.

LEES OOK: CIJFERS. Per gemeente: hoe verloopt de epidemie? Volg de evolutie van het aantal coronabesmettingen

De voorbije week werden gemiddeld 24 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19, een toename met 35% in één week tijd. Elke dag overlijden nu gemiddeld drie patiënten aan het virus, een stijging met 31% op weekbasis.

In totaal zijn nu al zeker 71.158 mensen in België besmet geraakt met het coronavirus. Het aantal overlijdens is opgelopen tot 9.859.

LEES OOK: CIJFERS. Besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens: hoe zit het in de provincie Antwerpen en in heel België?

In de provincie Antwerpen zijn er nu gemiddeld 205 besmettingen per dag, een toename van 22% vergeleken met een week eerder.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS