©  BELGA

Belgische basketbalcompetitie start op 6 november in plaats van begin oktober

De Pro League besliste gisteren dat de EuroMillions League (eerste klasse mannen) niet op 2 oktober maar op 6 november van start gaat.

Naar aanleiding van de reisbeperkingen, de verscherpte beperkende maatregelen en het verbod op contactsporten in regio’s als de provincie Antwerpen, wordt de start van de competitie in de EuroMillions League uitgesteld naar het weekend van 7 november. De competitieformule en de formule van de Belgische Cup worden behouden. Arthur Goethals, voorzitter van de Pro League: “De evolutie van de pandemie en de daaruit volgende beslissingen op Europees, nationaal en lokaal vlak laten onze clubs momenteel niet toe om het seizoen op een correcte manier voor te bereiden. We hadden een scenario uitgewerkt dat ons toeliet uit te wijken naar begin november, wat we hierbij geactiveerd hebben.”

Eerste klasse vrouwen, tweede klasse mannen en alle overige reeksen, die normaal op 4 september moesten aanvatten, beginnen op 2 oktober.

Telenet Giants Antwerpen

“Wij mogen niet in team trainen tot eind augustus en doen dat dus individueel in ons trainingscentrum. Met maximaal acht spelers, coach Beghin en fysical trainer Koen Embrechts”, zegt sportief-manager Guy Muya van Telenet Giants Antwerp. “We komen vandaag bij elkaar en zullen dan onze voorbereiding herbekijken. De oefenmatchen van augustus en de stage in Vittel hebben we geschrapt. Onze eerste Europese wedstrijd op 30 september gaat vooralsnog door in het Russische Krasnodar, al wordt door EuroCup bekeken of deze wedstrijd misschien in Cyprus kan worden gespeeld. Misschien gaan we ook voorstellen om die partij te switchen en eerst in Antwerpen aan te treden. Onze vijf buitenlanders (vier Amerikanen en één Senegalees, red.) hopen we op het einde van de maand of begin september in België te krijgen, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de EuroCup en de EuroMillions League.” Ook bij Kangoeroes Mechelen kunnen spelers voorlopig slechts individueel trainen.

Kangoeroes Mechelen

“Wij spelen geen Europees basketbal en onze voorbereiding begint steeds een zestal weken voor de start van de campagne. De laatste week van september dus. Wij gaan bekijken hoe we onze voorbereiding gaan invullen. Oefenmatchen tegen bijvoorbeeld Nederlandse teams zijn niet meer aan de orde. De Eredivisie begint immers al op 2 oktober. De Bundesliga start ook in november, dus ik zal eens met Roel Moors (coach Göttingen, red.) en Johan Roijakkers (coach Bamberg, red.) bellen om eventueel een oefenpartij te spelen”, zegt coach Paul Vervaeck van Kangoeroes Mechelen. (cpm)

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal