Arnaud Démare sprint naar de zege in Milaan-Turijn, Wout van Aert derde

Arnaud Démare heeft de sprintklassieker Milaan-Turijn gewonnen. Voor de Fransman van Groupama-FDJ is het zijn eerste zege van het seizoen. Caleb Ewan spurtte naar de tweede plek, Wout van Aert toonde dat hij klaar is voor Milaan-San Remo met een derde plek.

jmg

Gijs Van Hoecke (CCC) koos al snel het hazenpad in de alleroudste klassieker in het wegwielrennen. Hij kreeg met Andrea Garosio (Vini Zabu KTM), Alessandro Tonelli (Bardiani), Davide Villella (Movistar), Manuele Boaro (Astana) en Samuele Rivi (Nazionale Italiana) vijf Italiaanse medevluchters mee.

Het was warm in Turijn ©  Photo News

Lotto-Soudal, met snelle man Caleb Ewan, zette als eerste de achtervolging in. Onze jonge landgenoot Florian Vermeersch leverde sterk werk in de achtervolging. De Belgische formatie kreeg even later hulp van Deceuninck-Quick Step (voor Sam Bennett) en Trek-Segafredo (met Matteo Moschetti). Halfweg koers brachten ze de voorsprong van de vluchters zo terug tot 3 minuten.

Met nog 30 km te gaan moest Andrea Garosio als eerste lossen uit de kopgroep. Op 10 km van de streep lag de hele kopgroep uiteen. Manuele Boaro reed nog even tegen beter weten in alleen voor het peloton uit.

Val Yves Lampaert

In de slotfase werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij. Michael Morkov stond erbij, maar ook Yves Lampaert bleef zitten. De West-Vlaming van Deceuninck-Quickstep greep met een pijnlijke grimas naar de schouder (en het sleutelbeen?). Ook sprinter Timothy Dupont (Circus-Wanty -Gobert) raakte betrokken bij de val, maar zonder erg.

Bij het binnenkomen van de straten in Stupinigi, zaten de troepen van Lotto-Soudal alert voorin. Bora- hansgrohe nam het commando over met nog een kilometer te gaan, maar het treintje van Groupama-FDJ voor Arnaud Démare maakte het meeste indruk. Démare haalde het uiteindelijk voor Caleb Ewan en Wout van Aert, die mooi afgezet werd door Timo Roosen. Peter Sagan en Danny Van Poppel vervolledigden de top vijf.

x

 tsfn

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws