Het nieuwe fietspad sluit aan op het Dijlepad. © Sven Van Haezendonck

Nieuw fietspad verbindt wijk Arsenaal met Dijlepad

Mechelen -

Een nieuw stukje van de toekomstige fietssnelweg (F1) tussen Antwerpen en Brussel langs de tangent in Mechelen is klaar. Daardoor krijgt de wijk Arsenaal voor het eerst een rechtstreekse verbinding met het Dijlepad en de achterliggende groene vallei. Voorlopig is het pad enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

De nieuwe tangent tussen Mechelen-Zuid en de N15 aan het Douaneplein (Nekkerhal) is niet alleen een ambitieus project voor het autoverkeer. Het is vandaag ook nog een van de missing links van de F1 tussen Mechelen en Antwerpen en de toekomstige verbinding tussen Mechelen en Brussel: fietsers krijgen er tegen eind 2021 een fietspad dat volledig conflictvrij is. Aan het Dijlepad net voorbij campus De Ham van de Thomas More hogeschool is er nu een nieuw stukje van die toekomstige F1 klaar.

Het fietspad is een gedeelte van de toekomstige F1 langs de tangent. © Sven Van Haezendonck

Tot voor kort liep de Wagonstraat in de wijk Arsenaal dood op de spoorwegberm, maar daar is verandering in gekomen. Na de openstelling van het grotendeels vernieuwde Dijlepad vorig jaar kunnen fietsers en wandelaars vanuit de wijk Arsenaal op een veilige manier naar de groene Dijlevallei en naar de binnenstad.

Tegelijk is de nieuwe verbinding een zeer goed alternatief voor zwakke weggebruikers die vanaf de Leuvensesteenweg naar het centrum willen. De bouw van de fietspuzzel op de steenweg, een van de mijlpalen bij de bouw van de tangent, belooft de komende maanden voor heel wat hinder te zorgen. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio