Café Belle Vue is een van twee cafés die gesloten zijn na coronabesmettingen. © Google Maps

Twee cafés dicht na coronabesmettingen: “Lokale contactopsporing bewijst zijn nut”

Kessel, Nijlen -

Lokale contactopsporing heeft ervoor gezorgd dat minimaal vijf coronabesmettingen teruggebracht konden worden tot twee cafés. Beide horecazaken zijn per direct gesloten.

Sinds enkele dagen is ook het lokaal bestuur Nijlen aan de slag met een systeem van lokale contactopsporing. “Dat heeft ertoe geleid dat we minimaal vier gevallen van besmetting met corona konden terugvoeren tot één horecazaak in Kessel Dorp, namelijk café Belle Vue”, zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). “Ik heb het café voor onbepaalde tijd laten sluiten.” Ook in het Wanneshof in Nijlen was er een besmetting. Deze zaak sluit vrijwillig de deuren.

“Het Draaiboek Lokale uitbraak Covid-19 stelt dat, in geval van een lokale uitbraak in het openbare leven, als mogelijke maatregel de sluiting van horecazaken een optie is. De epidemiologische toestand en het risico voor de volksgezondheid voor de inwoners van gemeente Nijlen maken deze maatregel noodzakelijk”, voegt de burgemeester toe.

Snel op de bal

“Dat we met lokale contactopsporing snel op de bal kunnen spelen, is hierdoor duidelijk”, meent Verbeeck. Medewerkers van de gemeente Lier werken samen met huisartsen en de triagepost van de Eerstelijnszone Pallieterland om zo snel mogelijk de contacten op te sporen van inwoners die positief testen op corona.(cvr)

.

MEER OVER Nijlen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio