Dinsdag werd het bord onthuld door een aantal mensen die betrokken waren bij de voorbereiding met (vlnr): Paul Catteeuw en Chris Peeters van de erfgoedraad, ereburgemeester Jef Van linden, schepen Luc Abrams en Jeroen Scheerder, professor sportbeleid en sportsociologie

Dinsdag werd het bord onthuld door een aantal mensen die betrokken waren bij de voorbereiding met (vlnr): Paul Catteeuw en Chris Peeters van de erfgoedraad, ereburgemeester Jef Van linden, schepen Luc Abrams en Jeroen Scheerder, professor sportbeleid en sportsociologie © bar

Erfgoedbord markeert passage marathon Olympische Spelen 1920

Aan de oude spoorwegberm ter hoogte van Zowiezoo heeft het lokaal bestuur een nieuw erfgoedbord onthuld dat de passage van de marathon van de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen in herinnering brengt. Op die plaats lag het keerpunt van de langste marathon ooit in de geschiedenis van de Spelen.

Om dit te herdenken, werd een werkgroep op poten gezet. “Normaal hadden we ook een loopevenement op poten gezet, maar door de coronamaatregelen komt dit er helaas voorlopig niet”, geeft schepen van Sport Luc Abrams (Open Vld) mee.

Dinsdag werd het bord onthuld door een aantal mensen die betrokken waren bij de voorbereiding met (vlnr): Paul Catteeuw en Chris Peeters van de erfgoedraad, ereburgemeester Jef Van linden, schepen Luc Abrams en Jeroen Scheerder, professor sportbeleid en sportsociologie.

 

 (bar)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio