Wilfried en Guy aan de Edegemse zomerbar van Kaffée Allée © Filip Spoelders

Nosissa wandelt 100 km voor goede doel

Edegem, Wijnegem -

Leden van de vzw Nosissa, met afdelingen in Edegem en Wijnegem, stappen van vrijdagavond tot zaterdagnamiddag honderd kilometer, onderbroken door de avondklok, in en rond Antwerpen om geld in te zamelen voor hun Ethiopische partner Yenege Tesfa.

Filip Spoelders

“We zijn het gewoon om ieder jaar mee te doen aan de Dodentocht. Maar door corona ging deze niet door. Daarom hebben we een eigen coronatocht van honderd kilometer met vertrek en aankomst aan de Edegemse zomerbar in Fort 5 uitgestippeld. Aanvankelijk zou de wandeling in één trek verlopen maar door de avondklok stoppen we vrijdagavond om 23u in Mortsel. Zaterdag zetten we onze tocht vanaf 7u verder aan het Wijnegem Shopping Center”, vertellen Wilfried Van Bouwel en Guy Patteet van Nosissa.

Het is juist door corona dat de vzw iets moet organiseren. “Ondanks de goede steun van onze gemeentebesturen in Edegem en Wijnegem hebben wij de centen als vzw zeker nodig. Naast de Dodentocht werd eerder onze picknick afgelast. Met onze eigen sponsortocht willen we nog 3.000 euro inzamelen en dat lijkt te lukken.”

Nosissa zet zich sinds 2004 in voor internationale solidariteit. De eerste jaren steunde het achtergelaten kinderen in een township nabij Kaapstad. “De naam Nosissa verwijst naar een meisje uit de township. Ze leefde in de grootste ellende maar dartelde tijdens ons bezoek zo vrolijk rond”, verklaart Wilfried.

Sinds 2007 werkt de vzw samen met Yenege Tesfa om Ethiopische straatkinderen opvang, onderwijs en medische zorgen aan te bieden. “We krijgen erg veel waardering vanuit Ethiopië. Vele kinderen konden zich via het project van de straat opwerken tot de hogeschool of universiteit.”

Nosissa steunen kan via de Facebookpagina van de vzw.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio