Trainer Tom Van Imschoot. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse K. klopt Roeselare in zijn eerste oefenmatch

Lierse K. speelde woensdagmiddag zijn eerste oefenmatch van het seizoen achter gesloten deuren op en tegen Roeselare. Iets meer dan twee weken voor de competitiestart in 1B gaven de Pallieters een solide indruk en wonnen de partij uiteindelijk met 0-2.

kugu

Coach Tom Van Imschoot kon geen beroep doen op Terry Osei-Berkoe en derde doelman Vannuffelen. Alle nieuwkomers waren wel van de partij en kregen minstens 45 speelminuten. Voor de pauze stak er veel evenwicht in de match en kwam een stevig Roeselare enkele keren opzetten. Lierse dreigde van zijn kant ook met enkele prikjes.

Iets voorbij het uur opende de Pallieters de score, toen Yentl Van Genechten een lange gemeten bal van Jo Gilis in doel kon werken. Simon Vermeiren kreeg op aangeven van diezelfde Jo Gilis nog een schietkans, maar mikte voorlangs. Ook Timo Cauwenberg zette Vermeiren nog een keer voor doel, maar de spits miste opnieuw. Derde keer, goede keer voor Simon, die alweer door Jo Gilis door de buitenspelval werd gesmokkeld en deze keer koelbloedig afwerkte. Met een afgeblokt schot van Janssen kabbelde de partij naar zijn einde.

Zaterdag volgt een nieuwe test voor de Lierenaars, wanneer er op het veld van Deinze (16u) wordt geoefend.

LIERSE K.: (eerste helft) De Smet, Van Genechten, Smolders, Santermans, Van Geet, Bitsindou, Meukens, Allach, Samyn, Sagov, Habimana.

(tweede helft) Brughmans, De Schrijver, Van der Veken, Berben, Cauwenberg, El Ansri, Janssen, Gilis, Van Genechten (74’ Samyn), Straetman, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 64’ Van Genechten 0-1, 81’ Vermeiren 0-2.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws