©  Photo News

Belgian Cat Antonia Delaere naar Spanje en IDK Ibaeta San Sebastian

Belgian Cat Antonia Delaere (26) speelt volgend seizoen in de sterke Spaanse Liga Femenina en bij IDK Ibaeta San Sebastian. De Antwerpse was vorig jaar bij Nantes actief en werd uitgeroepen tot “Forward van het Jaar” in Frankrijk.

cpm

Delaere is al jaren een vaste waarde bij de Belgian Cats, behaalde brons op het EK in 2017, werd vierde op het WK in 2018 en kwalificeerde zich in februari voor de Olympische Spelen in Tokio. Ze is lid van de “Club 100” van Basketbal Belgium en telt 106 selecties bij de Cats.

In België was ze bij Boom, Namur en Castors Braine actief. In 2012 werd ze uitgeroepen tot Belofte van het Jaar en 2017 tot Belgisch Speelster van het Jaar. Na Jana Raman (Estudiantes Madrid), Serena-Lynn Geldof (Cadi La Seu), Heleen Nauwelaers (Tenerife) en Julie Vanloo (Zaragoza) is Delaere al de vijfde Belgische in de Lega Femenina.

“IDK Ibaeta wil uitpakken met snel basketbal en dat ligt me uiteraard wel. Dat is het soort basketbal dat we met de Belgian Cats spelen. Ze hebben nog enkele andere goede transfers gedaan en willen in februari meedoen met de Copa de la Reina en dat is de bekerapotheose met de top 8 na de heenronde. De play-offs staan ook op de bucketlist en hopelijk eindigen we hoog genoeg om de campagne daarna Europees te kunnen aantreden,”zei Delaere. “Een leuk pluspunt is dat ik in de Lega Femenina veel Belgian Cats ga tegenkomen. Ik kan me in de sterke Spaanse competitie dan ook voorbereiden op de drukke zomer bij de Belgian Cats. In juni het EK in Spanje en daarna hopelijk de Olympische Spelen in Tokio,” aldus nog Antonia Delaere.

Patrick Ceulemans

Meer sportnieuws