Wijzigingen aan Antwerpse maatregelen op til: gouverneur Cathy Berx geeft vanmiddag persconferentie

Gouverneur Cathy Berx geeft woensdag om 12u een persconferentie in het Provinciehuis in Antwerpen. Een of meerdere van de bijkomende coronamaatregelen die vorige week woensdag van kracht werden in de provincie Antwerpen, worden bijgestuurd. Dat bevestigt het kabinet van provinciegouverneur.

blg, jtp, dvd

De politieverordening zal dus worden gewijzigd, al is het nog niet duidelijk op welke vlakken de maatregelen in de provincie Antwerpen zullen veranderen. Een aanpassing van de avondklok, tussen 23.30u tot 6u, wordt niet meteen verwacht. Volgens onze informatie wordt er mogelijk gesleuteld aan de verplichte sluiting voor fitnesscentra in Antwerpen en omgeving.

Verder is het ook uitkijken of er straks meer duidelijkheid komt over de specifieke situatie van het (Antwerpse) profvoetbal. In theorie staat dit weekend het openingsweekend van de Jupiler Pro League op het programma, maar de Antwerpse clubs weten nog niet of ze (in eigen huis) mogen spelen. Gisteren zat expertengroep Celeval samen, want zij moeten een advies geven.

Berx zal op de persconferentie ook een overzicht geven van de epidemiologische situatie in Antwerpen en een evaluatie van de concrete toepassing en handhaving van de politieverordening. Volg die persconferentie hier om 12u live!

LEES OOK: De kleine pitbullterriër die nooit lost: de zes gezichten van Cathy Berx

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS