De aankomst van de gerepatrieerde chirokinderen op 22 juli. © dirk kerstens 

Zandhoven is coronamaagd van rand

Zandhoven -

De gemeente Zandhoven telde geen enkele nieuwe besmetting tijdens de voorbije week, wat opvallend is. Toch waarschuwt waarnemend burgemeester Joris Geens (CD&V) dat het een kwestie van dagen is vooraleer ook Zandhoven oranje zal kleuren op de kaarten.

Volgens de meest recente cijfers telde Zandhoven geen nieuwe besmettingen tijdens de laatste week van juli, en dat voor een gemeente met meer dan 13.000 inwoners. Alle andere omringende gemeenten kleuren oranje of rood, alleen Vorselaar en Herenthout houden voorlopig samen met Zandhoven stand. Zandhoven startte de tweede golf nochtans slecht, met de jongste chirobubbel die op 22 juli moest terugkeren van kamp door de besmetting van een meisje. Maar daarna bleef het kalm. “Volhouden zou ik zo zeggen”, reageert waarnemend burgemeester Joris Geens (CD&V). “Maar dat betekent niet dat we de dans ontsnappen. De cijfers lopen altijd wat achter en het is een kwestie van dagen vooraleer ook in Zandhoven nieuwe besmettingen zullen opduiken. Een verklaring waarom we het zo goed doen, heb ik niet, anders zou iedereen mij nu willen spreken.” 

De jeugdvoetballers van KFC Pulle kregen wel net te horen dat de trainingen uit voorzorg opgeschort zijn omdat een speler van de A-kern positief heeft getest. “Dat klopt, maar het is toevallig een speler die buiten onze gemeente woont”, zegt secretaris Aaron Bobon van KFC Pulle. “Wij willen wel iedereen die in contact met hem heeft gestaan de test- en quarantaineperiode laten uitzitten, om helemaal veilig te kunnen herstarten.”

Gisteren raakte bekend dat de Mariaprocessie van 15 augustus in Pulderbos, de enige processie in de gemeente, ook is afgelast. (kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio