Het gemeentebestuur stuurt een bewonersbrief rond. 

Het gemeentebestuur stuurt een bewonersbrief rond. © Filip Spoelders

Borsbeek zet coronacijfers dagelijks online en doet aan contacttracing

Borsbeek -

Net als tijdens de eerste golf telt de gemeente Borsbeek in verhouding ook nu veel coronabesmettingen. De voorbije week kwamen er iedere dag gemiddeld drie bij. Daarom gaat de gemeente haar burgers nu extra informeren.

In de eerste plaats wordt er momenteel een brief verdeeld waarin de situatie en de te volgen maatregelen worden uitgelegd. Ook de meest recente cijfers worden in de brief meegegeven. Voortaan zullen de cijfers op de gemeentelijke website aangepast worden, zonder persoonlijke gegevens bekend te maken. Wat wel opvalt, volgens het gemeentebestuur, is dat de besmette personen niet zijn terug te brengen tot een bepaalde wijk of een activiteit. Ze zijn verspreid over heel Borsbeek en bij alle leeftijden in tegenstelling tot de eerste golf toen vooral woonzorgcentrum Compostela een broeihaard was. Op dit moment is het woonzorgcentrum zelfs coronavrij.

Als tweede initiatief wordt aan contacttracing gedaan. De gemeente telt nu twintig zogenaamde indexpatiënten, of personen die als eerste positief testten in hun gezin, familie of bubbel. De contacten van deze personen worden gebeld en bij intensief contact met de indexpatiënt moeten ze in quarantaine en een test ondergaan. (fisp)

 

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio