©  BELGA

Toon Aerts rijdt Ronde van Vlaams-Brabant: “Eindelijk nog eens vijf dagen na elkaar koersen”

Eén van de meest in het oog springende namen op de deelnemerslijst van de Ronde van Vlaams-Brabant (van 5 tot 9 augustus) is die van Toon Aerts. De 26-jarige Kempenaar zit samen met onder meer Jim Aernouts, Nicolas Cleppe en zijn broer Thijs Aerts in de selectie van Telenet-Baloise Lions. Voor de oud-Europees kampioen veldrijden komt deze Ronde van Vlaams-Brabant misschien wat vroeg nadat hij eerder dit seizoen enkel de GP Vermarc (5 juli) in de benen had.

“Ik wil in de Ronde van Vlaams-Brabant nog wat extra conditie opdoen voor wat later volgt voor mij, zoals Dwars door het Hageland en de Ronde van Wallonië. Ik ben alvast blij dat ik weer eens een rugnummer kan opspelden”, begint Toon Aerts.

“De laatste dagen en weken hebben we een pak kilometers kunnen doen op training maar een wedstrijd is toch iets helemaal anders. De intensiteit die heerst in een koers kan je niet nabootsen op training. Dat is onbestaande. In deze Ronde van Vlaams-Brabant werken we niet echt veel kilometers per rit af, maar ik denk wel dat er zal gevlamd worden vanaf kilometer 0. Het hele peloton zal heel gretig aan de start komen”, weet Toon Aerts.

De laatste koers van de oud-Belgisch kampioen veldrijden was de GP Vermarc, van 5 juli. “Dat is dus al een tijdje geleden. Ondertussen hebben we met de ploeg wel een stage afgewerkt in de Ardennen en daarna vertoefden we een poosje in Nederland in de buurt van Valkenburg. Ik heb de intensiteit daar nog iets hoger geschroefd en die lijn zal ik verder zetten in de Ronde van Vlaams-Brabant.”

Toon Aerts blijft natuurlijk in eerste plaats veldrijder. De eerste veldrit, de Rapencross van zaterdag 26 september werd evenwel al afgelast. “Het seizoen zou al iets later dan voorzien starten en nu valt de eerste wedstrijd dus al weg. Een zeer spijtige zaak maar het is nu eenmaal zo. Ik ben alvast blij dat ik vanaf woensdag weer eens vijf dagen op rij kan koersen”, besluit Toon Aerts.

DOEN!