De politie gaat mensen die de avondklok niet naleven meteen beboeten. ©  Joris Herregods

Politie verbaliseert 61 mensen die avondklok flagrant negeren: “Wij zullen onmiddellijk verbaliseren”

Mechelen, Willebroek -

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft het voorbije weekend 61 mensen geverbaliseerd die de avondklok flagrant negeerden. De eerste dagen werd er nog gesensibiliseerd. “Maar nu is de speeltijd voorbij en zullen wij onmiddellijk verbaliseren”, zegt korpschef Yves Bogaerts.

Bijna een week zijn de bijkomende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in de provincie Antwerpen van kracht: een mondmasker is verplicht op de openbare weg en van 23.30 tot 6u geldt er een avondklok. Het merendeel van de Mechelaars volgt die richtlijnen goed op.

Zo moest de politie slechts een handvol mensen aanspreken omdat ze geen mondmasker droegen. Enkelen weigerden dat manifest en kregen een proces-verbaal. In de horeca stelden zich geen problemen en respecteerden uitbaters het sluitingsuur om 23u zeer goed.

61 Mechelaars negeren avondklok

Dat ligt anders voor het naleven van de avondklok: 61 mensen negeerden ze flagrant, vooral in Mechelen. “De meeste overtredingen manifesteerden zich in het tijdbestek tussen 0.30 en 5u. We hebben het hier dus niet over mensen die vijf minuten te laat thuis waren of tien minuten te vroeg op stap”, legt woordvoerder Dirk Van de Sande uit.

Voortaan treedt de politie meteen repressief op, met een proces-verbaal tot gevolg. “In het belang van de volksgezondheid dienen we strikt de maatregelen na te leven en alleen zo kunnen we deze weinig aangename periode het snelst achter ons laten. Het merendeel van de bevolking heeft dit begrepen en we danken ze daar dan ook voor. Sommigen hebben de ernst van de situatie blijkbaar nog altijd niet begrepen, dit is niet meer aanvaardbaar”, stelt hoofdcommissaris Bogaerts.  svh

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio