De redactie van Radio Expres, met Marc Dhollander als tweede van links. ©  Robbie Depuydt

Radio Expres geeft gratis zendtijd aan Antwerpse handelaars: “Als ’t Stad het moeilijk heeft willen we iets doen”

Antwerpen -

Met de actie ‘De 100 van ’t stad’ biedt Radio Expres de Antwerpse zelfstandigen en handelaars gratis zendtijd aan. “Als ’t stad het moeilijk heeft, willen we ook iets doen en niet bij de pakken blijven zitten”, zegt Marc Dhollander van Radio Expres.

svw

Radio Expres geeft aan honderd Antwerpse zaken één minuut gratis zendtijd om over hun zaak te vertellen en de Antwerpenaar te overtuigen om in hun zaak te komen winkelen, eten of drinken. De berichten zullen tot half september verschillende keren uitgezonden worden via 105.4 FM en www.radioexpres.be.

“Enkele weken geleden zagen we handelaars vol goeie moed hun zaak weer opstarten”, zegt Marc Dhollander. “Geen moeite was teveel om een goeie veilige start te kunnen maken. Ook in de cultuursector werd nagedacht hoe kleine voorstellingen toch zouden kunnen doorgaan voor een klein publiek. Ik vind het vreselijk om te zien dat onze stad net toen ze een beetje aan het heropleven was nu plots omschreven wordt als een ‘te mijden plek’. De ene na de andere handelszaak sluit alweer haar deuren omdat de situatie onleefbaar is.”

Dit had ook effect op de programma’s van Radio Expres. Een reeks items werden noodgedwongen geschrapt.

“We willen deze vrijgekomen zendtijd ter beschikking stellen van Antwerpse handelaars. We hopen dat we met deze actie een steentje kunnen bijdragen aan het overwinnen van deze crisis”, zegt Dhollander.

www.radioexpres.be, antwerpenleeft2020@gmail.com

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS