©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Alle coronatests bij Beerschot negatief

Maandag werden alle spelers en medewerkers van Beerschot opnieuw getest op corona. Vandaag bleek dat alle tests negatief waren. De speler die zaterdagavond positief getest had, blijft in quarantaine en wordt eind deze week opnieuw getest.

LEES OOK: Wachten op advies Celeval over Antwerps voetbal, KV Mechelen duidelijk: “Ofwel spelen we in Mechelen, ofwel spelen we niet”

Er zijn na de positieve test van vorig weekend, waarvan wordt vermoed dat het om rechtsachter Ayrton Mboko gaat, dus geen nieuwe coronagevallen opgedoken in de spelerskern van Beerschot. Dat is opvallend en goed nieuws voor de Kielse Ratten en het Antwerps profvoetbal in het algemeen.

Het toont aan dat het systeem van testing en tracing op punt staat en het zou de Pro League extra munitie kunnen geven in de onderhandelingen met de bevoegde instanties om het profvoetbal in de geteisterde provincie Antwerpen toch te kunnen laten doorgaan.

Vandaag of morgen hakt expertengroep Celeval de knoop door. Als het ploegsportverbod in de provincie Antwerpen ook voor profclubs gehandhaafd wordt, komt de competitiestart voor de betrokken clubs – en de Pro League in het algemeen – in het gevaar. kofr

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws