De brugvoegen worden vernieuwd en spoorvorming wordt aangepakt met een nieuwe asfaltlaag. © Google Street View

Vanaf 9 augustus eenrichtingsverkeer op brug Rodendijk in Zoersel

Van zondagavond 9 tot woensdagochtend 19 augustus zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uitvoeren op de brug van de Rodendijk (N14) over de E34 in Zoersel. Tijdens deze periode geldt er eenrichtingsverkeer op de N14 in de richting van Zoersel-centrum. Verkeer richting Zandhoven wordt omgeleid.

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn die voegen gevoelig voor slijtage. AWV zal daarom de brugvoegen op de brug van de Rodendijk aanpakken. De vernieuwing van de brugvoegen moet volgens AWV ook het rijcomfort verbeteren. 

Om de bestaande spoorvorming aan te pakken, krijgt het wegdek van de brug ook een volledig nieuwe top- en onderlaag asfalt.

Omleiding

“De werken worden in de zomervakantie uitgevoerd om de hinder te beperken”, zegt het AWV in een persbericht. “Ze starten op zondagavond 9 augustus (20u) en duren tot woensdagochtend 19 augustus (06u). Tijdens de werken geldt er eenrichtingsverkeer op de N14 tussen Zandhoven en Zoersel.”

Verkeer richting Zoersel-centrum kan steeds passeren langs de werfzone, maar verkeer richting Zandhoven moet een omleiding volgen via de E34. Verkeer op de E34 richting Antwerpen dat de snelweg wil verlaten in Zoersel om richting Zandhoven te rijden, moet doorrijden naar het complex Oelegem (nr. 19) om daar te keren, de E34 richting Nederland te nemen en vervolgens de afrit Zoersel naar Zandhoven.

Fietsers kunnen tijdens de werken steeds over de brug passeren, maar in beide richtingen langs één zijde.

(dvd)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio