© ATV

1B-revelatie van vorig seizoen Abdoulie Sanyang derde zomeraanwinst Beerschot

Wat al een tijdje in de lucht hing werd vandaag officieel bekendgemaakt: Abdoulie Sanyang is de derde zomeraanwinst van Beerschot. De aalvlugge Gambiaan maakte vorig seizoen furore in 1B bij Lommel en tekende op het Kiel een huurovereenkomst voor één jaar.

LEES OOK: Gambiaans goudhaantje wordt Kielse rat: wie is Beerschot-aanwinst Sanyang?

Abdoulie Sanyang (21) was vorig jaar een kleine sensatie in 1B. Bij promovendus Lommel viel hij bijna wekelijks op met zijn snelle eerste meters en zijn onvoorspelbare dribbels. Lommel huurde de flankaanvaller van het Gambiaanse Superstars Academy FC, Beerschot doet dit seizoen hetzelfde. De Mannekes hebben – in tegenstelling tot Lommel vorig jaar – wél een aankoopoptie opgenomen in het huurcontract met de Gambiaanse voetbalacademie. Daarbovenop verwierf Beerschot ook een ‘sell-on-fee’ op toekomstige transfersommen voor Sanyang.

Ruwe diamant

Sanyang staat gekend als een groot talent en had de clubs deze zomer voor het uitkiezen, op het Kiel verwachten ze veel van de jonge Gambiaan. “Maar de ruwe diamant moet nog geslepen worden”, zegt technisch manager Sander van Praet op de clubwebsite. “Abdoulie heeft heel wat potentieel, dat is duidelijk. Hij was vorig seizoen een van de opvallende spelers in 1B. Dat is niet vanzelfsprekend voor een 20-jarige die nog nooit in een Europese competitie heeft gespeeld. Met z’n snelheid en z’n onvoorspelbare dribbels kan hij veel verdedigers pijn doen.”

Omar Colley als voorbeeld

“Ik kreeg een goede opleiding in de Superstars Academy”, zegt de schuchtere Sanyang op de website van Beerschot. “Veel Gambiaanse talenten worden daar klaargestoomd voor het grote werk. Ik neem vooral een voorbeeld aan Omar Colley die nog voor Genk speelde en nu voor Sampdoria uitkomt. Toen ik naar België kwam vorig jaar, ging alles behoorlijk vlot. Een nieuwe, cultuur, een nieuw klimaat, een nieuwe competitie, ander voetbal, … Ik was het best snel gewoon en kon me steeds meer doorzetten en tonen. Ik ben nu klaar voor de volgende stap. Ik hoop me ook bij een mooie club als Beerschot en in 1A te kunnen laten zien. Dit is nu de ideale club om me verder te ontwikkelen.”

Het is nog onduidelijk of Sanyang maandag al speelgerechtigd zal zijn tegen Oostende. Dat wordt een race tegen de tijd.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws