Zoersels pianotalent dat eigen kunstenfestival afgelast zag start met livestreaming kamerconcerten

Zoersel -

Simon Thielens (21) is een jong pianotalent uit Zoersel. Omdat zijn gepland concert niet kon doorgaan, gaf hij voor een uitgelezen publiek een miniconcert via livestreaming.

Kristin Matthyssen

Thielens (21), die les volgt aan de Tilburgse (NL) Academy of Music and Performing Arts, zou normaal in mei al een kunstenfestival in Zoersel georganiseerd hebben, dat door de coronacrisis echter niet kon doorgaan. Hij liet zich niet uit zijn lood slaan en zou op 31 juli vanuit de living in zijn woning aan de Abdijlaan een pianoconcert geven. Het (beperkte) publiek kon dan plaatsnemen in de tuin. Maar door de verstrenging van de coronamaatregelen in de provincie Antwerpen moest het project afgelast worden.

Wilfried Schul, voorzitter van de Zoerselse cultuurraad, en schepen voor cultuur Michael Heyvaert bekijken het pianoconcert via livestreaming. ©   n-va zoersel

Maar de pianist toonde zich vindingrijk en besloot zijn concert dan maar aan te bieden via livestreaming voor een klein publiek. Schepen voor cultuur Michael Heyvaert (N-VA) genoot in eigen tuin, samen met de voorzitter van de Zoerselse cultuurraad Wilfried Schul van een prachtige voorstelling van wel veertig minuten. “Schitterend om te zien en te horen hoe dit jonge geweld zich niet laat stoppen door de coronamiserie. Een voorbeeld van doorzettingsvermogen”, vindt cultuurschepen Michael Heyvaert (N-VA). “Ik plan in de toekomst meer (privé)-streamconcerten”, vertelt het pianotalent. “Verdere info kan je volgen op mijn site www.simonthielenscultuur.com.”

Simon Thielens. ©  STMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio