Het AFAS Stadion in Mechelen. ©  Photo News

Wachten op advies Celeval over Antwerps voetbal, KV Mechelen duidelijk: “Ofwel spelen we in Mechelen, ofwel spelen we niet”

Krijgen de Antwerpse profclubs een uitzondering op de verstrengde coronamaatregelen binnen de provincie? Gouverneur Cathy Berx wacht vandaag, dinsdag, het advies af van de federale evaluatiecel Celeval voor ze een beslissing neemt. Is die negatief, dan kunnen Antwerp-Moeskroen (op zaterdag) en KV Mechelen-Anderlecht (op zondag) niet doorgaan op Antwerps grondgebied.

Bij KV Mechelen zijn ze echter niet van plan om uit te wijken. “Ofwel trainen we deze week op onze eigen velden en spelen we zondag in ons eigen stadion, ofwel spelen we niet”, zegt algemeen directeur Frank Lagast. “De veiligheid staat bij ons voorop. We gaan niet op zoek naar achterpoortjes buiten de provincie om toch te kunnen trainen en spelen.” In afwachting van een beslissing wordt er vandaag in Mechelen getraind conform de geldende maatregelen: contactloos en in bubbels van tien. “Binnen onze club hebben we nog geen enkel positief coronageval gehad. We houden ons strikt aan het protocol en dat werkt. Wie kan ons garanderen dat het ergens anders veiliger is?”

Ook Antwerp traint vandaag nog op de eigen oefenvelden, met respect voor de social distancing, in afwachting van een beslissing.

(thst)

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws