René Bruers, tweede van links, tijdens de opbouw van de kerststal in 2015. 

René Bruers, tweede van links, tijdens de opbouw van de kerststal in 2015.  ©  rr

René Bruers, drijvende kracht achter feestend Vremde, overleden

Vremde -

René Bruers is op 77-jarige leeftijd overleden. Met zijn heengaan verliest Vremde een gekend en markant figuur.

René Bruers was jarenlang voorzitter van het feestcomité van Vremde. “Hij was altijd goed gezind en in voor een grapje”, vertelt overbuur Eddy Ahlström. “Ieder jaar bouwde hij ook, samen met enkele makkers, de kerststal op. Daar keek hij telkens enorm naar uit. Tradities waren belangrijk.”

 

 ©  rr

René bleef tot zijn 65 werken. “Daarna deed hij hier en daar nog wat karweien”, weet Eddy. “Stilzitten en niets doen, was niet aan hem besteed.” René was lange tijd de drijvende kracht achter feestend Vremde. “René stond erop dat er altijd een groot aanbod kinderanimatie was. Legendarisch was de ‘bollenregen’. René strooide dan snoepgoed over de hoofden van tientallen enthousiaste kinderen. Daar kon hij echt van genieten.”

Even genoot René ook provinciale belangstelling. “Toen de beelden uit de kerststal waren verdwenen, streek de plaatselijke pers hier neer. René dacht dat ze gestolen waren, maar enkele dagen later bleek dat een grappenmaker ze even had ‘geleend’. Hoewel René altijd in was voor een grapje, zag hij hier de humor niet van in.”

René werd 77 en werd vandaag, maandag 3 augustus, begraven. “De familie had heel graag gewild dat de begrafenis plaatsvond in de kerk van Vremde”, vertrouwt Eddy ons toe. “Maar omdat de coronamaatregelen daar niet kunnen gehanteerd worden, moest er worden uitgeweken naar Boechout. René woonde net naast de kerk. Het is dan ook heel triest dat de uitvaartplechtigheid niet in ‘zijn’ Vremde heeft kunnen plaatsvinden.” René was geliefd in het dorp. “In normale omstandigheden had er ook een massa volk aanwezig geweest om afscheid te nemen. Ook dat kon nu niet.” (pvdy)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio