Antwerpse festivals en clubs laten vijf donderdagen op rij hun beats klinken op Oosterweelwerven

Het coronavirus steekt deze zomer stokken in de wielen van de meeste muziekevenementen en de weinige organisatoren die toch nog een aangepast Covid-programma lanceerden, gingen bij aanvang van de tweede golf ook op de knieën. Bouwheer Lantis lanceert nu een origineel concept om Antwerpse festivals en liefhebbers van dancemuziek een steuntje in de rug te geven: Op vijf verschillende Oosterweelwerven worden vijf weken op rij vijf dj-sets opgenomen en via livestream uitgezonden.

Antwerp Under Construction. Onder die naam vinden de komende weken op verschillende werven van de Oosterweelverbinding vijf live dj-sets plaats. Het gaat om drie werven op de linkeroever (de Park&Ride Linkeroever, het knooppunt Antwerpen-West en bij de bouw van de ecobrug tussen Zwijndrecht en Linkeroever) en twee op de rechteroever (P&R Luchtbal en de SAMGA-site aan het Noordkasteel).

De Antwerpse zomerfestivals en clubs die meewerken aan het event zijn Contrair, SHOMI, Ampere, Rampage en Fire is Gold. Op donderdag 6 augustus mag festival Contrair de dance openen met een dj-set van Limburger A Local Hero. De daaropvolgende donderdagen mogen Dj Licious, Pegassi, Bibi Seck, Murdock, Eagl en Faisal hun beats laten klinken tussen de graafmachines en het steenpuin.

Om muziekfanaten te beletten massaal af te zakken naar de werven wordt vooraf niet bekendgemaakt op welke dag welke werf aan de beurt is.

Lantis steekt niet onder stoelen of banken dat dit ook een unieke gelegenheid biedt om de Oosterweelverbinding in een goed daglicht te stellen. “Ondanks alles bouwen met de Oosterweelverbinding verder het Antwerpen van morgen. Dat willen we ook aan de generatie van morgen tonen”, zegt Bart Van Camp, directeur Omgeving bij de bouwheer. “Hen bereiken doe je niet via de gebruikelijke kanalen. Met Antwerp Under Construction spreken we een jonge doelgroep aan die we met onze klassieke communicatie moeilijker bereiken.”

De sets zullen live te volgen zijn via de Facebook en Youtube-kanalen van de Oosterweelverbinding en de betrokken festivals en clubs.

 joro

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring